In het land van Maas & Waal

Dag 1: Utrecht – Beuningen 67km

Een eerste prachtige dag, of liever gezegd middag. Vrijdagmiddag bleek dat we in de avond kaartjes hadden voor de voorstelling van “Door de bank genomen”, van De Verleiders in Carre. Als je daar geweest bent, wil je op je fiets stappen met al je geld in je achtertas en de rest van je leven blijven fietsen. Dat gingen wij jammer genoeg niet doen. Wij zouden beginnen met de Hanzeroute en manlief is gezellig de eerste twee dagen zijn dames aan het vergezellen. In ruil daarvoor natuurlijk wel Saar aan zijn fiets. De voorstelling van de avond daarvoor had het inpakken wat vertraagd en dus vertrokken we pas in de middag. Na een ritje met de NS, de trein naar Maastricht reed tenminste tot Utrecht waar iedereen eruit moest, gingen we vol bepakt met een vaartje van zo’n 23 km per uur de drukke stad uit. Zelfs met kar achter en tent op zijn fiets, moest ik manlief zo nu en dan inhouden… We laveerden zonder enige moeite door wat hoosbuien die steeds net voorbij waren als wij over de Waalbandijk kwamen aanslingeren. Geweldig. Voor mij ook enige herkenning van die paar jaar dat we in Appeltern woonden tijdens mijn vroege jeugd. Druten, Beneden-Leeuwen en Tiel, landschap voelde toch een beetje vertrouwd al ziet alles er nu natuurlijk heel anders uit.

Het uitzicht over de Waal was prachtig. Hond Saar genoot zichtbaar van haar nieuwe karretje waar ze net om de hoek van de fietstassen de weg kon zien. Ze wil eigenlijk altijd voorop. Als ik het af en toe in mijn hoofd haalde om voor mijn lief te fietsen, begon ze te piepen en te blaffen. Ik heb me prima aangepast en ben er achter gebleven. Maar maandag is het mijn beurt, dan kan ze niet anders dan achter mij hangen. Maar eigenlijk was het heerlijk! Wat wil je ook met zo’n uitzicht?

Rond 19 uur streken we neer op een super schone en ruime camping aan de Waal. We hadden onze standaard nog niet uitgezet of de buurjongens (trekken 3 weken per fiets door NL, DU en BE) boden aan wat boodschapjes voor ons mee te nemen. Bier en wijn op bestelling, super. Ook meteen de reden dat ik dit blog de volgende ochtend pas schrijf. Met uitzicht op de Waal heerlijk gegeten bij een Brasserie en toen lekker de tent in. De nieuwe matjes slapen heerlijk en ook het 2-persoons bed wat ik gebouwd heb bevalt. Tijdens de nacht hoor je zo nu en dan het geluid van de grote binnenvaartschepen die voorbij komen, imposant.

Al met al een meer dan prima eerste kampeer ervaring. En Saar? Die vind het allemaal best. Breekt zo nu en dan uit de tent maar slaapt, eet & speelt. Tot dusver: super geslaagd. Op naar Deventer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *