Dag campings, hallo hotels!

Dag 13: Rheine – Legden, 75,3km

De tweede achtereenvolgende dag ontbijten met lekkere bruine broodjes met wat Philadelphia, zalm en roerei. Ik kan er wel aan wennen eigenlijk. De ochtend regent het maar vanaf 12u is het droog. We moeten best een stuk naar Hotel Hermannshöhe dus is 12u vertrekken wel laat. We middelen om 11u. Allemaal in de regenjassen gehesen, ook de honden al haat ik hondenkleding.

Dus om 11u rijden we goed ingepakt Rheine uit. Na een paar bochten komen we op een fahradweg die uiteindelijk ongeveer 16 km lang blijkt te zijn. We vliegen over het asfalt en er valt sinds we op pad zijn echt geen druppel regen. Dus we hebben onszelf uitgepakt en dat pakt goed uit: het is de rest van de dag droog.

De route is weer prachtig. Pas na 35km lunchen we met een lekkere omelet met groenten. Wederom bij zo’n overheerlijke Duitse bakker. Het begint een fijne routine te worden ons bij zo’n bakker te vergrijpen aan de meest heerlijke broodjes en dan twee stukken taart mee te nemen die we bij de volgende stop, zo rond de 60km, opeten. Die stop was bij een kerkje waar we twee kaarsjes hebben aangestoken. Eentje namens Adeline en eentje van ons voor een buurvrouw in Jisp die onlangs is overleden.

Bejaardensoos

We trappen lekker door na de kaarsen en de taart en komen via een weg waar we zeker niet mogen fietsen, heelhuids aan bij Landhotel Hermannshöhe, een ouderwets groot hotel waar zowel bussen bejaarden verblijven als bussen Indisch personeel. Zijn er in hotel Van der Werff veel Spaanse personeelsleden omdat 1 Spaanse ober enthousiast was over het werk op Schier in het oude gezellige Van der Werff, hier is er eentje uit Indonesië wel heel enthousiast geweest over het serveren van Schnitzels. Er is nauwelijks meer een Duits personeelslid te vinden behalve dan de dames in de bediening bij het ontbijt. Die zou je per ongeluk kunnen aanzien als gast met als verschil dat ze vergeten zijn om met pensioen te gaan.

We eten, jawel een schnitzel, JP met citroen en ik met een spiegelei. Bij het toetje dat we bestellen, JP een vanillecrème met chocolade en ik aardbeien met vanillecreme gaat er iets mis. Mijnheer komt terug en zegt dat de keuken al heeft opgeruimd. Dus of ik ook aardbeien lekker vind. Ik zeg jazeker maar niet met die aarbeienjus eroverheen en het liefst dan met of slagroom of vanille-ijs. Tis allemaal blijkbaar heel ingewikkeld want het slagroomapparaat is ook al schoon gemaakt. Oké, dan den bolletje ijs of zo? Ik eindig met een enorme bokaal aardbeien met niet. Maar ze waren wel heel lekker!

Op deze avond besluiten we om deze vakantie niet meer de tent op te zetten. Het weer is te wisselvallig en het comfort van een kamer en eigen badkamertje te fijn. Morgen gooien we de tent vast op de bus naar huis. Scheelt toch 8,5kg tijdens de komende laatste 4 fietsdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *