Afscheid

Dag 2: Ebeltoft – Ry, 88 km

Wat voelt het toch onnatuurlijk om je kind achter te laten in een ander land. Ze heeft het enorm naar haar zin hier en ook wij vermaken ons prima thuis maar toch is het afscheid weer lastig. Na wat dikke knuffels stappen we toch op de fiets.

De route is zonder tegenwind en zo nu en dan stukken wind mee veel beter te doen. De bospaden zijn gaaf en de natuur echt prachtig.

In 2,5 uur rijden we naar Aarhus. Op een terras verorberen we een hamburger en besluiten we te gaan kamperen. Er is geen regen voorspelt voor vandaag en morgen, de zon schijnt en we kunnen om 18u bij een camping zijn, schatten we in. Hebben we een uur om de tent op te zetten want dan is het donker. Later in de week is er regen voorspeld en dan is kamperen echt minder fijn. Dus beter nu moedig doen dan dat we voor niets een week lang met die 5 kilo tent rondfietsen.

Einde seizoen

Maar natuurlijk wordt 18u weer 19u. Het venijn zit toch steeds in de staart. Dankzij alle Garmins, fietskaarten, iPhones & Google hebben we eenvoudig een camping uitgezocht. En dus staan we na 88 km voor de receptie van een enorme 4-sterrencamping aan een prachtig meer in Ry. Maar helaas. Enige detail dat we over het hoofd hebben gezien, is dat de camping al gesloten is. De eigenaar stuurt ons naar een hotel in het dorpje beneden maar nog voordat we ons hebben omgedraaid, belt hij terug. Hij heeft kamers en daar mogen we er eentje van gebruiken. Super aardig. Er staan 2 onopgemaakte bedden die we na lang wikken en wegen maar opmaken met onze matjes.

We hebben namelijk een waanzinnig donsbed om op te slapen. Onze lichtgewicht matjes zijn overtrokken met een donzen tijk. Daaroverheen ligt een quilt van dons die ons tot 0 graden warm houdt. Deze knoop je vast aan het donzen tijk. Daarin een 2-persoons zijden lakenzak en allemachtig…. wat slaapt dat lekker.

Morgen komen we op de officiële Jutlandroute. Kijken of het ons eindelijk lukt ver voor donker ergens aan te komen.

De dag van vandaag in vogelvlucht:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *