Zon, wind en rust

Dag 3 Oudega – Kollumerpomp, 36km

Een rustige start na een heerlijke nacht. De honden waren in de vroege ochtend even onrustig maar dat was niet vreemd want het was een bizar getjilp van vogels om de tenten heen, zo’n 30 minuten en toen was het weer over. In alle rust wakker geworden in de prachtige tent die je eigenlijk op zet om er een week in te vertoeven. In plaats van 1 dag. Tis niet echt een trekkerstent maar alles past erin en je kunt er nog in staan ook. Het lichtsnoer welke Instagram me verlekkerd voorhield, zij wisten bijna eerder dat we gingen kamperen dan ik, is ontstellend gezellig en praktisch. De voorhoofdkoplamp waarmee we elkaar vlekken voor de ogen geven als we elkaar aankijken is de tas nog niet uit geweest en het is echt een flameverlichting. Enorm welkom in deze familie schemerlamp.

Bij het afrekenen alsnog kennis gemaakt met Nynke en Age. Age heeft een grote lemsteraak waarmee hij met groepen of campinggasten ook zeiltochten maakt. Je kunt een dag een sloep huren of kano’s en de sfeer is er heerlijk met 2 pipowagens, een oud Volkswagen busje en slechts 3 tenten. Dus ja, zoek je wat leuks, dan is deze mooie natuurcamping uit het groene boekje zeker aan te bevelen.

Een korte fietstocht dus we waren op tijd in Kollumerpomp, wederom nog steeds zonder een druppel regen. Het enorme stuk voor trekkerstentjes was volkomen leeg en bleef leeg. Na geïnstalleerd te zijn, oefening baart kunst want de hut stond al snel mooi strak opgezet, zijn we naar Kollum terug gefietst en hebben we lekker gegeten. In de avond lichtslinger aan en kop thee gezet. Tevreden ons nest in. Temidden van niets en niemand!

Morgen gaan we naar Schiermonnikoog met het zogenaamde Tante Guri groepje, mijn nalatenschap uit Ouderkerk aan de Amstel. We hebben er heel veel zin in! Ole en Knud ook want terwijl wij inpakken zit springt Knud zijn bak in, klaar voor vertrek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *