Vallen en weer opstaan

Dag 2: Oudemirdum – Oudega, 61km

De ochtend van dag 2 begon stralend. Rustig ontbeten en pas rond 13u op de fiets. Langs het centrum van Oudemirdum om bij de fietsenmaker mijn zadel wat af te stellen en ach, hij kan ook wel iets hoger want ik kan makkelijk bij de grond. Geen 100 meter verder een U-turn en daar lagen we op z’n zij. Honden vielen uit de bak, geschaafd been maar verder leek alles oké, Het vertrouwen van Knud is onverwoestbaar want blij sprong hij direct de bakfiets weer in. Na een half suikerbrood te hebben ingeslagen vervolgden we onze weg. Pup Ole (10 maanden) heeft wat verlatingsangst dus zodra JP uit zicht is, piept ie als een verlaten kuiken. Is de roedel weer compleet, dan wil hij hem uitgebreid begroeten en zo sprong hij de bak half uit waardoor we de eerste noodstop moesten maken van deze dag. Qua veiligheid hebben we aan alles gedacht dus de honden zijn gezekerd aan de bodem van de bak zodat bij een ongeluk ze niet de weg op kunnen schieten. Dat bleek iets later echt een zegen…

Deur

Wij hadden beiden niet door dat na de val in Oudemirdum de zijdeur van de bak ontzet was. Toen we net een brug over waren gegaan en ik vol in de afdaling zat, hing Knud te chillen tegen de zijwand…. In een flits vloog het deurtje eruit met Knud erachteraan. Hij ging twee keer over de kop maar ik weet niet meer zeker hoe vaak. Keihard in de remmen en Knud opgetild. We waren allemaal in shock. We zijn voorzichtig doorgereden naar de eerste de beste fietsenmaker en de deuren kunnen nu niet meer open…. Nogmaals blij dat hij ook vastzat aan de bak want de weg ernaast was echt druk. Bibberend verder naar de natuurcamping in Oudega.

Friese Whisky

Eenmaal op de camping voor het eerst de tent opgezet. Een lief echtpaar naast ons, al weken op de camping in afwachting van hun eerst kleinzoon, ontfermde zich over de honden en wilden graag met ze wandelen. Ging prima. Knud keek maar een keer of 100 achterom maar liep toch vrolijk mee. Nadat de tent stond werden we uitgenodigd voor een drankje. De honden in diepe slaap aan onze voeten hebben we tot middernacht erg gezellig gekletst en gedronken. Als afsluiter een kleine whiskyproeverij en vervolgens de tent in. Daar stonden Ole en Knud wel even raar te kijken door het gaas vanuit hun slaapcompartiment…. Het ergste vrezend…. Piepen en janken was het enige geluid dat we nog hoorden, binnen 2 minuten een dromende Ole…..

In onze camping Hästens was het heerlijk slapen. Voel me net een prinses maar ons hele dons feest is zo de moeite waard: folie, 2 matjes, een donzen tijk voor over de matjes die ze meteen bij elkaar houden. Heerlijke hoofdkussens met daaroverheen een zijden lakenzak met daarover heen een dons quilt die aan het voeteneind om de matjes gaat en naar boven toe met kleine knoopjes aan het tijk zit. Je ligt dus nooit buitenboord en hebt een heerlijk 2-persoonsbed! Een impressie….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *