Schiermonnikoog; zon, zee en vrienden

Dag 4 en 5: Kollumerpomp – Lauwersoog, 18km

Slapen op het volkomen verlaten trekkersveldje in Kollumerpomp was heerlijk! En we hadden zin in het komende weekend met onze vrienden uit Ouderkerk. Er was er eentje die wel heel graag wilde vertrekken want al ver voordat we klaar waren met pakken, zat hij al klaar. Alsof hij de wadden al rook.

Het was ook even schakelen, wij alleen met de honden avontuurlijk op reis naar een heerlijk Van der Werff in een royale kamer met ontbijt en oergezellig gezelschap. Maar dat schakelen duurde precies 10 minuten op de boot. Voor het zover was, moesten we nog wel een klein stukje fietsen langs de dijk naar het veer in Lauwersoog. Met windkracht 4 tegen. Maar ach, de booster gaf me voor dit laatste stukje vleugels, maar net niet lang genoeg… Dus als vanzelf schakelde de Bullitt over op de ecostand en was mijn fiets door mij nauwelijks meer vooruit te krijgen. Zo zwaar dat JP en ik wel even moesten ruilen voor de laatste paar honderd meter. Trots en voldaan parkeerden we de karavaan op het dek en gingen op zoek naar de rest van het gezelschap.

We baanden ons met de honden een weg door de mensen. Langs het restaurant op de boot probeerde Knud een zeehond knuffel te scoren. Zonder dat we het door hadden, was het Ole blijkbaar wel gelukt. Druk aan de klets met onze vrienden, attendeerde een andere passsgier ons erop dat Ole een knuffel met een kaartje eraan trots in zijn bek had hangen. Het zag er geweldig uit maar helaas zijn we de foto vergeten.

Hotel van der Werff

Ach over dit hotel kan ik een heel blog schrijven. Ik kom hier, in wisselende maar altijd goede gezelschappen ????, sinds 1997. En als gezin alweer meer dan 10 jaar iedere winter na Kerstmis met mijn schoonzus en gezin. En net als onze honden, zijn we ook gewoontedieren. Genieten van het wad, wandelen, De Marlijn, een frisse duik, bier bij de Graaf, suikerbrood van de bakker en de geschiedenis van dit heerlijke hotel. Knud loopt altijd steevast voorop naar de kamer waar we het jaar daarvoor verbleven. En iedere keer is is hij blij verrast als we een andere kant op gaan. Ole kwam er nu voor de 2de keer en ook hij vloog al naar drinkbak in de gelagkamer. Dus met zijn 6-en en de honden enorm lopen genieten.

Ik schrijf dit op de vroege ochtend op dag 6. Wakker geworden met 2 dromende honden tussen ons in, die zachtjes in de nacht op bed zijn geslopen om niet gesnapt te worden. Ze balen vast van hun eigen compartiment in de tent. Naast ons bed staat onze grootste Ortlieb rackpack van maar liefst 89 liter. Volledig gevuld met spullen die vandaag alweer richting huis gaan. Dat moet gaan schelen in gewicht. We schatten dat we zo’n 15kg hebben geskipt. Zo dadelijk nemen we de boot en na het afscheid op het vasteland van ons gezellige reisgezelschap gaan we onderweg naar Groningen en hebben we een tocht voor de boeg van zo’n 55km. Als alles goed gaat. We gaan richting Duitsland. Het weer ziet er goed uit alhoewel we moeten gaan letten op de warmte voor de honden. Hopelijk veel bos en groen zodat het koel blijft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *