Rustdag: schaduw en shoppen

Dag 10: Hase-Natur-Camping – Meppen – Hase-Natur-Camping, 15 km

Een rustdag in the middle of nowhere en zonder boodschappen. En met maar 1 leesbril. We moesten dus wel het grasveld af. Helemaal prima. Dus rond 10-en met nog een frisse temperatuur en de schaduw van terrassen als plan B in ons achterhoofd, vertrokken we naar een stad verderop, Meppen. Simpele winkels voor simpele dingen: leesbrillen, een nachtpon voor mij, boodschappen, hondenvlees bij nota bene een dieren natuurwinkel, een klein rond spiegeltje voor aan JP’s stuur en boodschappen. Alles gevonden behalve het spiegeltje. Op een terras hebben we de hitte aan ons voorbij laten gaan en waren de honden samen in de zevende schaduwrijke hondenhemel. Ze vonden het heerlijk dat wij maar bleven zitten.

Van een ijsterras door naar een lekkere Bruschetta bij het Historisches Rathaus. Het leven was goed. We waren ineens toeschouwers bij een receptie van een zojuist boven het terras vers gesloten huwelijk van een ambulancemedewerker die trouwde met een prachtige bruid. Ambulance op straat geparkeerd, voor een soort C&A (de oudere lezers hebben dan meteen een beeld van hoe de etalages van invloed waren op de sfeer van deze straatreceptie). Het was bijzonder wat er zich voor onze neus afspeelde. Het is, nu ik dit schrijf, frappant hoe wij kunnen genieten van zo’n weidse groene camping met vogels en uitzicht en verder helemaal niets en tegelijkertijd ook weer easy gedijen met honden en al in een stadscentrum met oude gebouwen en grote terrassen. Voldoen en met in totaal 4 leesbrillen waren we rond 18-en weer terug in het bos bij de tent.

Nog een laatste zwempartij in het meertje waar Ole er vrolijk vandaar ging met de slipper van een nietsvermoedende badende Duitser, zijn we tevreden gaan slapen. Morgen een flinke tocht voor de boeg. Gelukkig wisten we toen nog niet hoe die zou gaan verlopen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *