De karavaan

Dag 1: Jisp – Oudemirdum, 86km (waarvan 25km op de Bep Glasius)

Ik droomde nog van een luchtfoto van de ‘bike-setup’ op het grasveld in Jisp. Veel wereldfietsers maken zo’n foto maar zonder drone is in ons geval lastig. Alleen al om onze passagiers in de ‘plat’ stand te laten liggen. Dus dat idee had ik een paar dagen geleden al laten gaan. Net als veel andere ideeën want het was een race tegen de klok om de tassen te pakken en te vertrekken zodat we de laatste boot in Enkhuizen zouden halen. Zoiets hoor je voor te bereiden…. Daar hebben we een mooie start mee gemaakt maar toch eindigde het in een race tegen de klok, veel te veel bagage en het vergeten van wat essentiële dingen…Ik denk dat we dit weekend wat bagage moeten lossen bij onze vrienden met wie we het weekend op Schiermonnikoog in hotel Van der Werff gaan doorbrengen. Aan passagiers Ole en Knud lag het niet: ze waren geduldig aan het wachten tot de karavaan eindelijk in beweging ging komen.

Antropomorfisme

Hoe zag onze voorbereiding er dan uit? Oefenen met de prachtige Bullitt inclusief een onderhoudsbeurt, tijdige rabiës vaccinatie in de hondenpaspoorten (vergeten mee te nemen in de haast), nog even naar de dierenarts voor een beginnende oorontsteking van Knud en het aanschaffen van een grotere (en nog zwaardere) tent want de honden moeten een eigen slaapcabine hebben. No way dat zij op ons heerlijke 2-persoons donzen slaapsysteem gaan rollebollen. En niet te vergeten natuurlijk nog twee dagen trimmen zodat ze drie weken lang kunnen zien waar we fietsen. En tot slot de aanschaf van iets wat zo niet past bij mij en waar Jos de hondencoach van zou gruwelen: 2 regenjassen voor Ole en Knud…. Ik had bedacht dat als we een hele dag regen hebben, ik no way in een tent wil slapen maar in een warm bed met een lekker bad in een hotel. Met twee grote natte swiffers bij een hotel aankloppen, maakt de slagingskans kleiner. Dus vandaar mijn eenmalige uitstap naar de wereld van de ‘hondenkleding’. En dus ook de vermenselijking van onze passagiers….

Bullit X

Wat een gevaarte…. Bepakt en bezakt Jisp uit fietsend, begon het grote genieten. Doordat de Bullit ondersteuning heeft, ben ik wel gedupeerd met de 8,4 kg wegende tent en de 48kg hond. Maar door de lage ligging van de Bullit, navigeert hij heerlijk. Met de ecostand fietsen we rond de 19km per uur, trailstand zo’n 23 en in de boost (we moesten de boot halen) op de dijk met tegenwind 25km per uur. De wereld echt op de kop want daar op die dijk zijn de rollen eens omgekeerd, JP hangt in MIJN wiel ????. De Bullit is loodzwaar en ik krijg hem nauwelijks op de standaard maar wat een prachtige fiets. En wat heerlijk om zo samen als een karavaan met met mijn lief en de honden op pad te zijn.

Bep Glasius

Ruim op tijd bij de boot die ons van Enkhuizen naar Stavoren brengt. De schipper moest eraan te pas komen de Bullitt op de boot op te krijgen. Onder het genot van een panini, 0.nulletje en patat konden de honden bijslapen en wij bijkomen.

Na 80 minuten stapten we fris en vrolijk het Friese land op. We besluiten even te wisselen voor de laatste 16km en genieten van Friesland, de dijken en de bossen van Oudermirdum. Nog een pot pruimenjam voor mijn lieve zus gescoord bij een boer waarna we aangekomen in Oudemirdum met haar en met mijn nichtje heerlijk eten. Een nacht in haar Hästens van 210m x 210m was niet verkeerd. Oftewel subliem! Benieuwd of mijn donzen slaapsysteem komende nacht in de tent daar een beetje aan kan tippen…. In de verte. Vandaag staat er ongeveer 60km op het programma. Inpakken en wegwezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *